Listopad 2012

Kittycat - Dex - Foto

19. listopadu 2012 v 19:58 | Barbara Von Gattermayer |  Fotografie

Food still life photo

19. listopadu 2012 v 19:21 | Barbara Von Gattermayer
Hrášková a cibulová polévka


TtV - co že to teda vlastně je?

18. listopadu 2012 v 15:46 | Barbara Von Gattermayer |  Fotografie
Through the Viewfinder
V tomto článku jsem zjistila, že většina z vás (možná nikdo) vlastně neví, co to je ttv fotografie. Já se neuvěřitelně těšila, až si pořídím flexaretu, nebo nějakou dvoučočku, se kterou by to šlo. Určitě znáte "styly" focení, jako lomo, pinhole, a podobně. Tak tohle je taky jeden z těch stylů. Používají se k tomu dvoučočkové fotoaparáty, protože mají oddělený hledáček od komory (absolutně oddělený), a zároveň vhled do něj je dostatečně velký, aby to zabral jiný (digitální) fotoaparát. Takže zaostříme dvoučočkou (používá se tedy jen ta horní čočka), potom zaostříme foťákem, a fotka je na světě. No a aby jsme tam neměli nežádoucí boční světlo, tak si uděláme tunel. A jak to pak vypadá, to uvidíte na následujících fotografiích.


(Tahle verze je poněkud prasácká, příjde mi škoda, zalepit celej foťák lepenkou. Nadruhou stranu u flexiny by to ani nešlo, když se ostří posunem obou objektivů)


(Možností máte neomezeně, tady máte názornou ukázku jak by to mělo vypadat, já jsem ovšem nic nepřeměřovala, prostě jsem zohybala A4 podle stěn flexiny a nasadila jí na to a na to foťák s objektivem 18-55mm, ten si totiž přebere i takhle krátkou vzdálenost. A nebo makro objektiv.)

Škoda že nedělá duckface
(Vlastně je to až neuvěritelně jednoduché)


A přiklady fotografií najdete například tady: http://www.flickr.com/search/?q=ttv
Jediný problém je světelnost, a stáří spodního fotoaparátu. Já budu muset vyměnit zrcátko, protože tohle začalo korodovat (takový ty černý fleky), a potom pokuď jste zkušenejší fotograf, tak víte, že čím víc věcí napráskáte před objektiv, tím míň světla vám do něj jde. Takže v horších podmínkách si prostě nezafotíte :) Ale jinak to má své kouzlo. A také se mi moc líbí čtvercový ořez. Najednou se na veškerou kompozici díváte jinak. :)

Tak to byly ve zkratce TTV fotografie :)

TTV fotografie

18. listopadu 2012 v 12:40 | Barbara Von Gattermayer
Těmto fotografiím se říká ttv, jsou focené digitálem skrz flexaret (nebo jinou dvoučočku).

its my cup of tea (foto)

18. listopadu 2012 v 9:58 | Barbara Von Gattermayer

Flexaret (foto)

17. listopadu 2012 v 21:06 | Barbara Von Gattermayer |  Fotografie

Detaily (foto)

17. listopadu 2012 v 20:48 | Barbara Von Gattermayer |  Fotografie

selfportréty

17. listopadu 2012 v 17:00 | Barbara Von Gattermayer |  Fotografie




Mrkvička - foto

15. listopadu 2012 v 17:41 | Barbara Von Gattermayer
Pořád mám co zdokonalovat.. Tentokrát ne na chuti, ale na fotkách :( Holt denní světlo je denní světlo. (Zima zabíjí fotografy.)


Recept zde!

Galaxie foto

13. listopadu 2012 v 19:32 | Bonnie Galactic


Asi nemá cenu víc komentovat... Nenechala jsem se ostříhat, je to jen starší fotka.. ale začínám o tej ofince znova přemejšlet...

Chuťovky - foto

11. listopadu 2012 v 20:21 | Barbara Von Gattermayer |  Fotografie



Rychlé brownies v hrnečku

7. listopadu 2012 v 18:06 | Barbara Von Gattermayer |  recepty
Takže jsem si asi před deseti minutami snědla brownie v hrnečku... Určitě ji znáte takové ty rychlé hrnečkové buchy z mikrovlnky. Tuhle jsem vyzkoušela, byla výborná, tak vám sem dávám recept.
Náročnost:
do 10 minut, 1/5
Ingreience:
1/4 hrnečku mouky (použila jsem hladkou)
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 čtvrt hrnečku hnědého cukru
2 Lžíce pravého nesladkého kakaa
špetku soli
2 Lžíce oleje
2 Lžíce mléka nebo kávy
a hrneček který můžete dát do mikrovlnky, já používám na tyto buchty pro jistotu půllitráček, tentokrát by mi stačil ale normální.
Postup je velmi jednoduchý proto se vůbec nebojte. Do velkého hrnku si prosejte mouku s práškem do pečiva, aby se pořádně pravidelně smísili (v americe mají mouku již smíchanou s pp takže nemají problém se špatným promícháním), potom prosejte kakao (hrudky pak rozmačkejte lžičkou v sítku a doprosejte), hnědý cukr a špetku soli, vše řádně promíchejte. Pak přidejte olej a mléko, nebo kávu. Já jsem tam dala dvě (spíše tři) lžíce mléčného kafe. Vše promíchejte až budete mít takovou pastu. Celé to pak strčtě do mikrovlny na 30 - 90s na nejvyšší výkon. Já měla 800W a potřebovala jsem minutu. Jestli máte brownies akorát poznáte když je odkryjete vidličkou. Nemají být úplně upečené, ale takové vláčné a vlhké. Výhoda je, že zde není vajíčko, takže když je budete mít méně upečené a dáte si ještě k horkým vanilkovou zmrzlinu budete mít skoro čokoládové suflé.
Poznámka: Udělala jsem dvě drobné chyby, první z nich byla, že mám ráda méně cukru, takže příště uberu. Nemyslím si ale, že by tam bylo cukru moc. A druhá je, že jsem si udělala moc silnou kávu, takže byla až příliš cítit (no asi víte jak chutná kafe když to přeženete s dávkováním)
Jinak byla buchta výborná, a pro mě snídaně č.1.
+ Mléko
Zdroj s fotonávodem: http://blogs.babble.com/